Món obrer Estat espanyol

BLACK FRIDAY

Treballadors en vaga: “És un divendres realment negre per Amazon”

Arrenca amb alt seguiment la primera d'una sèrie de vagues dels treballadors d’Amazon al centre logístic de San Fernando de Henares. Un divendres negre per a Jeff Bezos.

Diego Lotito

@diegolotito

Viernes 23 de noviembre de 2018 | 14:19

Marc Blanes, delegat de CGT en el Comitè d’empresa d’Amazon, ha assegurat a Esquerra Diari que la vaga ha començat amb un alt suport, que supera el 70%.

Als voltants del magatzem de Sant Fernando d’Henares podia veure’s des de d’hora un aparcament gairebé buit i poca circulació de camions. Els delegats informen que en Amazon “no s’està rebent mercaderia i el tràfic de camions és molt més lent de l’habitual. El Black Friday està sent realment negre per Amazon en MAD4.”

Douglas Harper, delegat per CCOO en el Comitè d’empresa explicava a Esquerra Diari que la vaga està causada per la imposició unilateral d’un nou conveni per part de l’empresa. "Va canviar les nostres condicions aplicant unes clares retallades, tant en salut laboral com en conciliació."

Els piquets més forts van arrencar a les 5 am: el fred i la pluja no va impedir que diversos grups de treballadors es manifestessin enfront de les portes per informar sobre la vaga i bloquejar el pas de camions. A les 13 hores els piquets van tornar a reforçar-se, ja que en el torn trigui l’empresa intenta eludir la vaga amb l’ingrés de treballadors temporals.

A la tarda està convocada una manifestació “Rodea Amazon” que partirà a les 18:00 de la Renfe de Torrejón d’Ardoz i arribarà al centre (C/Guarnicioneros) sobre les 18:30. Com en altres oportunitats, serà una manifestació unitària amb altres treballadors en lluita i col·lectius solidaris.

Els treballadors s’han trobat amb un gran operatiu policial des del començament de la vaga, i han denunciat fustigació cap a alguns dels delegats i activistes quan exercien el seu dret a vaga i a realitzar piquets informatius.

A vuit mesos de l’inici de la lluita, que va tenir la seva primera fita amb la històrica vaga de 48 hores els dies 21 i 22 de març, i la seva continuació en la dura vaga de 72 hores que va paralitzar el magatzem de San Fernando de Henares al juliol, la plantilla d’Amazon torna a la vaga.

Amazon no vol retrocedir en el seu atac a les condicions laborals de la plantilla de San Fernando de Henares. Per això els sindicats tornen “a la càrrega” amb una nova bateria d’aturs i vagues des de el ‘Black Friday’. Una nova batalla de classe que necessita tot el nostre suport.

El pla de lluita comença amb una vaga durant el 23 i 24 de novembre -últim cap de setmana del mes i coincident el Black Friday-, seguida per nous aturs el 7 i 9 de desembre “en ple pont de la Constitució” (parant el centre 4 dies consecutius), continuats els dies 15 i 30 de desembre i el 3 de gener, en plena setmana de campanya de compres dels regals de Reyes.

En aquest Black Friday la lluita d’Amazon ha traspassat les fronteres, com ja va succeir en vagues anteriors. A França i Alemanya, els treballadors d’Amazon estan realitzant vagues aquest 23 de novembre. La lluita de classes és una i sense fronteres!


Temas relacionados

Lluita de classes   /   Lluita obrera   /   Món obrer Estat espanyol   /   Jeff Bezos   /   En Català   /   black friday   /   Amazon

Comentarios

DEJAR COMENTARIO