Política Estat espanyol

LLIBERTATS DEMOCRÀTIQUES

L’exdiputada Nines Maestro acusada de finançament del “terrorisme” per recollir ajuda econòmica per al poble palestí

L'actual dirigent de Red Roja, exdiputada per IU al Congrés Nacional en 1989 (i reelegida en 1993 i 1996), ha estat imputada al costat de María Barriuso i Beatriz pel Jutjat Núm. 6 de l'Audiència Nacional. Les tres estan citades a declarar el pròxim 5 de febrer.

Sábado 26 de enero de 2019 | 10:11

Red Roja ha difós avui un comunicat en el qual declara que l’organització, de la qual Ángeles Maestro és una dels seus principals referents, va promoure a mitjan 2014 i finals de 2015 “la recollida d’ajuda econòmica solidària per a enviar al poble palestí”. Nines, com se la coneix popularment, era la titular del compte bancari en la qual es va rebre l’ajuda, al costat d’altres dues companyes també imputades, María i Beatriz, que eren adjuntes.

En totes dues ocasions en què es va realitzar la recaptació de fons d’ajuda “s’estaven produint atacs des de l’Estat d’Israel que van tenir com a conseqüència centenars de morts, milers de persones ferides i la destrucció massiva d’habitatges i edificis palestins”, continua el comunicat.

“Les aportacions econòmiques, destinades a ajuda humanitària, es van recollir i es van lliurar als qui vam entendre que eren legítims representants d’aquest poble”, explica Red Roja. En el primer cas, “es van lliurar els fons a Leila Khaled, qui en aquesta època va realitzar una gira per diferents llocs de l’Estat -arribant a ser rebuda fins i tot per representants institucionals-, i en el segon cas a representants de l’Autoritat Nacional Palestina”.

La imputació per “finançament del terrorisme” del terrorisme que fa el Jutjat Núm. 6 de l’Audiència Nacional contra Nines, María i Beatriz s’inscriu en l’ofensiva lliberticida i de criminalització de la lluita social que l’Estat i la “casta judicial” ve duent a terme en els últims anys contra periodistes, activistes, músics, tuiteros i lluitadors obrers i populars.

“La solidaritat internacionalista és innegociable, que cal practicar-la avui més que mai i que el poble palestí és un dels més dignes representants de la lluita anti-imperialista i anti-sionista”, culmina el comunicat.

Les tres companyes imputades estan citades a declarar el pròxim 5 de febrer. Per a fer front a aquesta situació, Xarxa Vermella sol·licita ajuda econòmica “amb el convenciment que vam fer el que havíem de fer”, per a això han difós un compte bancari en la qual es pot col·laborar.

Des d’Esquerra Diari i el CRT enviem tota la nostra solidaritat i repudiem aquest nou atac a les llibertats democràtiques i la solidaritat internacionalista amb el poble palestí.

ES23 1491 0001 2130 00073309
Titular: Ángeles Maestro Martín

Més informació a la pàgina web de Red Roja


Temas relacionados

Nines Maestro   /   Llibertats democràtiques   /   Persecució política   /   Política Estat espanyol   /   En Català   /   Israel   /   Palestina

Comentarios

DEJAR COMENTARIO